line decor
 
line decor
   

Periodòncia

La malaltia periodontal, coneguda comunament com "piorrea" és un conjunt de trastorns progressius que afecten a les genives i a les estructures que serveixen de subjecció a les dents, incloent l'os. Si no es tracta pot derivar en la pèrdua de les peces dentals.

Periodòncia i COR

La Importància de la tractar les genives per mantenir una correcta salut i funció, no només influeix en la salut buco dental sinó que també en l'aparició de les malalties cardiovasculars, la diabetis, els problemes de mal alè, un part prematur o un nounat de baix de pes. D'aquí la importància de detectar i corregir el tipus d'alteració de les genives.

Malalties del cor: actualment, els científics creuen que el bacteri trobada a la cavitat oral entra al torrent sanguini, s'adhereix a les plaques greixos i pot contribuir a la formació de coàguls, els investigadors han descobert que les persones que pateixen malaltia periodontal corren doble risc de contraure la malaltia de les artèries coronàries, en comparació amb aquells que no la pateixen.

Les genives a la Dona

En alguns períodes de la vida, la dona travessa etapes com la pubertat, l'embaràs i la menopausa que requereixen certs cures addicionals en la seva salut bucal.

La geniva és un teixit extremadament sensible als canvis hormones podent, per això, afavorir situacions com la gingitivis o periodontitis i fins i tot pot Producc la pèrdua de les dents.

La encia també pateix canvis durant l'embaràs. Freqüentment, les dones embarassades pateixen més gingivitis a partir del segon o tercer mes. Aquesta malaltia es caracteritza per la inflamació, sagnat i envermelliment de geniva causat per l'acumulació de placa. En aquest cas també es corre el risc que l'os i els altres teixits que envolten les dents quedin permanentment danyats si no es realitza tractament.

Diabetis

els investigadors estan descobrint ara que la malaltia periodontal pot predisposar o exacerbar la diabetis, per la qual cosa els metges han de considerar la condició periodontal dels pacients diabètics amb dificultats en el control glicémico.

SEPA Societat Espanyola de Periodòncia i Osteointegración

Què és la malaltia periodontal?
És una malaltia que afecta el 90% de la població per sobre dels 35 anys i és la primera causa de pèrdua de dents en la població mundial.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Centre Mèdic Freixa © 2000-2012. | Historia | Aviso Legal | Mapa del Web . Reservados todos los derechos