line decor
 
line decor
   
Higiene Oral

Guía d'higiene bucal

.

  La placa dental és una pel lícula de bacteris que s'adhereix a la superfície de les dents i que produeix les càries i les malalties de les genives (gingivitis i periodontitis o piorrea).

Aquesta pel lícula es forma constantment, fins i tot encara que no mengem.

Per prevenir les càries i les malalties de les genives és fonamental eliminar la placa bacteriana, per la qual cosa és necessari l'ús adequat i regular del raspall (manual o elèctric) i l'ús de la seda dental o raspalls especials per als espais interdentals, on no arriba el raspall convencional.

A continuació veurem com aconseguir el nostre objectiu.

Com raspallar:

Seguiu sempre un ordre, per no deixar cap zona de la boca sense raspallar. Podeu començar per la part externa de les dents des d'un dels costats fins al oposat; luego siga el mateix arc per la part interna de les dents de dalt. A continuació, pot realitzar la mateixa operació en l'arcada de dents inferior.

És recomanable també netejar diàriament la seva llengua, ja que és el lloc on s'acumula més quantitat de bacteris, mitjançant moviments d'enrere cap endavant. Es poden utilitzar també netejadors lingual específics en comptes del raspall dental.

Raspall manual

L'exterior

Col loqueu el raspall en angle de 45 º recolzat en la línia de les genives i realitzi moviments curts sense exercir pressió.

L'interior de les dents de les zones anteriors

Col loqueu el raspall verticalment sobre la part interna de les dents, efectuï moviments curts de vaivé.

L'interior de les dents de les zones posteriors

Igual que en la part externa de les moles situeu el raspall en angle de 45 º recolzat en la línia de les genives i realitzi moviments curts sense exercir pressió.

Les cares de dents que masteguen

Es netegen amb moviments curts d'endavant cap atrás.El raspall de dents només neta un o dos dents a la vegada. Quin canviant la seva posició amb freqüència. Els raspalls elèctrics no són estàndard i, per tant, les instruccions d'ús depenen de cada fabricante.Por això, s'aconsella seguir les pautes especificades en cada model, encara que de manera general una de les tècniques més acceptades és la que s'exposa a continuació.

Raspalls elèctrics

L'exterior

Col loqueu el raspall sobre cada dent donant suport en la línia de les genives.
No ha de realitzar cap moviment de raspallada.

L'interior

Afegint-hi un raspall a la cara interna, netegi un darrere l'altre cada dent i cada molar.

Les zones posteriors

Netejar cada molar d'un en un.

Les zones de mastegat

Apliqueu el raspall sobre cada un dels dents.

Com utilitzar la seda dental Corte un tros de fil o cinta dental d'aproximadament 50 cm i enroll uns 35 cm en el dit cor d'una de les seves mans, i la resta del fil en el dit cor de l'altra mà, deixant una zona de fil tensa entre els dos dits d'uns 10 cm. Aquest fil que queda entre els dits és el que ha d'aplicar entre les seves dents per netejar els espais interdentals, ajudant dels dits polzes i índice.Para introduir el fil a través del punt de contacte entre les dents, realitzi un moviment lleuger de serra. Un cop superat aquest punt de contacte, recolzi el fil sense fer força sobre la superfície de les dents corba en forma de C per abraçar un dels dents i porti'l suaument cap a la encía.Realice diversos moviment verticals per eliminar la placa de la superfície dental . No la apliqui mai violentament contra la geniva, ni realitzi moviments de vaivé a la zona de contacte amb la encía.A continuació faci la mateixa operació en el mateix espai dental, però abraçant a dent contiguo.Vaya desenrotllant el fil de l'extrem més llarg i enrotllar el ja usat per poder tenir sempre fil net per poder anar netejant d'una dent a otro.Es possible que els primer dies d'ús de la seda, la geniva sang. Amb l'ús diari de la seda, les genives curaran i deixaran de sagnar; si no ho fa, consulti'ns.

 

Com usar els raspalls interdentals

Si hi ha espais amplis entre les dents o porta aparells d'ortodòncia, ponts o implants dentals, nosaltres podem recomanar l'ús de raspalls interdentals. La mida del raspall s'ha d'adaptar a l'espai disponible entre les dents per evitar que aquest entre folgat o forçat. Cal realitzar diversos moviments horitzontals de vaivé de fora a endins i viceversa en cada espais interdentals.

Com comprovar que les seves dents estan nets

La placa dental és una pel lícula apegalosa molt difícil de veure a simple vista sobre la superfície de les dents.
Per això, existeixen pastilles o solucions reveladores, que acoloreixen temporalment la placa dental i evidencien les zones en les quals encara queda placa. Raspalli les àrees que han quedat acolorides sobre les seves dents fins que desapareguin, per estar segur que les seves dents han quedat nets. Ets àrees probablement necessitaran una atenció especial durant les tècniques d'higiene.

Raspall dental

Podem trobar diferents raspalls en el mercat.
Triï un raspall que tingui un capçal petit per poder arribar a les zones més difícils de la boca i que estan compostos per cerres sintètiques suaus.
Podeu utilitzar també raspalls elèctrics, nosaltres podem assessorar.
En ambdós casos és necessari canviar el raspall cada tres mesos per mantenir la seva efectivitat; no feu servir raspalls amb cerres deformades ja que a més d'eliminar menys placa dental, pot lesionar les encías.Se recomana raspallar les dents després de cada comida.Lave i assequi l' raspall després d'usar-lo.

Seda dental i raspalls interdentals

Quan fem servir únicament el raspall dental, deixem sense netejar el 40% de la superfície dels nostres dents, ja que no és possible netejar els espais que hi ha entre les dents. Per aconseguir una higiene òptima cal netejar aquests espais amb seda dental o amb raspalls interdentals.
Nosaltres li recomanarem el millor mètode per a la seva boca.Se recomana realitzar almenys una higiene interdentals al dia abans o després del raspallat convencional.

Dentríficos, gels i colutoris

L'ús addicional de dentríficos i els colutoris poden col laborar en la higiene bucal, ia més de ser molt útils en indicacions concretas.Puede ser recomanable la utilització de dentríficos i colutoris amb fluor per reduir l'aparició de càries. També hi ha dentríficos, gels i colutoris amb productes antibacterià (antisèptics) que ajuden a prevenir les malalties de les genives al reduir la formació de la placa bacteriana. Alguns dentríficos i colutoris tenen també productes específics per a reduir l'excessiva sensibilitat de les dents, per a reduir la formació del càlcul (tosca), per controlar el mal alè (halitosi) ...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Centre Mèdic Freixa © 2000-2012. | Historia | Aviso Legal | Mapa del Web . Reservados todos los derechos